ellenskoldberg

Fredag 11 augusti: Hem till IKEA

Kan vi diskutera hur hjärtat smälter när ungen säger från ingenstans "Ellen ich hab' dir lieb", ungefär: jag tycker mycket om dig/du är en kär person för mig. Ååååååååh. 

 

Idag gick vi till dagis igen och medan han var där gick jag runt i centrum för att försöka orientera mig med mitt lokalsinne, och därefter gick jag hem och njöt av att ha fritid. Så tog jag lite lunch och hämtade sedan på dagis igen. På eftermiddagen for vi till Ikea och shoppade loss. Stackars barn som får dras runt där flera timmar i oljudet, men lycko mig som skrattar åt varje skylt jag ser. Sverigeprägeln är starkare än Magnus Samuelsson. Marabou choklad, Kalles Kaviar, sill och dumle finns normalt sett inte så det var kul att se. På menyn stod svenska namn som krokanttårta och köttbullar. Lekplatsen för barn hette Småland. Möblerna hade svenska namn som ingen där kunde uttala eller förstå vad som menades, och en del saker känner jag till utseendet igen hemifrån som "hennes köksbord" eller "deras glas" eller "hans utemöbler". I bokhyllorna stod svenska böcker. Som bonus hittade vi dessutom några värdefulla möbler för både mitt sov- och badrum. Bästa Ikea. Elins kommentar: "Ikea kommer bli ditt nya hem". 

   

   

 

Väl hemma var vi alla trötta så vi skyndade oss att laga blomkålspizza för att få stackars Christoph i säng. Under kvällen har vi även haft besök av nära bekanta grannar som verkar supertrevliga. Här mår man. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas