ellenskoldberg

Måndag-tisdag 13-14 november: Sol här, snö hemma

Jag har screenshotat så många bilder folk skickat eller lagt upp på snön hemma. Jag är lite avis. Men det är rätt skönt här också kan jag säga, igår måndag hade vi dundersoligt väder och jag jobbade en och en halv timme i trädgården på förmiddagen. När Christoph kom hem ritade vi med gatukritorna en stor cirkel med tunnel, berg, bro över vatten och framför allt ett trafikljus, med knapp och allt att trycka på, för att öva sådant. På bilden är han till och med så duktig att han trycker på knappen med handen. 

 

   

 

När Kathrin kom hem var vi ute alla tre en stund. Tyvärr tog utevistelsen slut då ett par byxor blev lite sådär blöta som de kan bli på de flesta fyraåringar ibland. Medan det duschades stannade jag ute och krattade löv en timme till. Därefter slutade kvällen gott med kvällsmat och en Max som kom hem för att stanna en och en halv vecka. 

 

 

Idag tisdag tog jag minst en timme åt att bara ta det lugnt och läsa, och drog därefter ut på löprunda i skogen som ligger alldeles bredvid oss. Där är stället jag oftast joggar på men idag såg jag något jag inte sett innan, nämligen en massa getter som sprang först nedanför mig på åkern och sedan korsade stigen. Jo men hej, kul att träffa er. Oj vad det luktade get där de alla hade sprungit... 

 

    

 

På eftermiddagen åt vi lunch alla tillsammans, teamworkad lunch som Kathrin börjat med på morgonen, Max gjort färdigt på förmiddagen och jag satt in i ugnen när det var dags. Så var jag en timme hos grannen som jag hjälper med matte. Jag förstår nu tydligt svårigheten som folk med t.ex dyslexi har för textuppgifterna. Jag har aldrig själv känt så eftersom text alltid funkat bra, men nu när det krånglades till med ett annat språk kände jag bara GE MIG BARA UPPGIFTEN, haha. Men det var kul! 

 

 

 

Senare på eftermiddagen senare lekte jag lite grann med Christoph. En gång tog vi en paus för att duscha, av samma anledning som igår, men annars var det trevligt. Vi satte upp ett snögubbeklistermärke på mitt fönster, han byggde en legopolisbil, och senare tog vi fram trädkojan och lekte med. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas