ellenskoldberg

Torsdag-fredag 15-16 februari:

Igår torsdag var en sådär dag. Jag mår egentligen asbra, jag är frisk fast Chrille fortfarande är sjuk, jag har världens bästa au pairfamilj, jag har supergod mat varje måltid och allt är bara bäst, så tro inte något annat. Jag fick bara en liten lyxig i-lands-livskris angående 1. framtiden, 2. mitt besök hemma i maj, och 3. helgen. I den ordningen. På kvällen for jag till slut på gymmet och svettades ut lite ångest i alla fall, det behövdes. 

 

"Problem" 1: Jag har för mycket jag vill göra och för mycket som låter kul, därför är det inte kul att säga upp och tacka nej till de jobb jag har sökt för att jag tror att jag inte kommer få något (Jante bor kvar även efter ett halvår utanför gränserna). Vad jag faktiskt kommer att göra är fortfarande oklart, men jag tänker inte plugga.

"Problem" 2: jag svor lite över Trafikverkets banarbete som gör att jag kanske eller kanske inte (förmodligen inte) sitter fast i Danmark i maj, haha.

"Problem" 3: Jag har inga planer för helgen?! WAS?! Plus en separationsångest för att Helena drar. 

 

Förstår ni hur jävla bra jag mår när jag vissa tillfällen ser dessa saker som bekymmer. 

 

Efter en natts sömn och sovmorgon däremot var mindsetet bättre. Först på dagen tog jag mig en lyxfrukost. 

 

 

 

Sedan tog jag tag i livet och sorterade i vad jag uppenbarligen inte kommer att göra de närmsta månaderna. Och när jag ändå var ledig (idag är min lediga dag och för en gångs skull var jag hemma!)  satte jag mig ner med kuben och kollade om jag kom ihåg allt. Svaret var nej, men videorna på youtube återuppväckte minnet. En liten stund i alla fall. 

 

  


Efter lunch gick jag ut och utförde trädgårdsarbete, och vill påstå att jag fick en ordentlig mängd gjort. Släpvagnen blev i alla fall full... 

 

  

 

Vädret var underbart, familjen jobbade också flitigt därute, hönorna fick semester och vi fick besök av grannbarn. Till middag sedan åt vi Raclette, den schweiziska rätten som enligt mig är tacos med ost i stället för bröd. Efter det lite Harry Potter-film. Kan inte påstå att jag fått klarhet i hur livet ser ut efter sommaren, men nu kan jag ändå känna det, life is good!

 

  

 

Jag minns att jag på jullovet i ettan på gymnasiet skrev i min dagbok att nu har jag varit hemma 24 timmar i sträck första gången sedan i somras. Ungefär den känslan har jag nu, och det känns faktiskt oväntat bra att stanna hemma en hel ledig dag, och en vecka i sträck sova i min säng. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas