ellenskoldberg

Måndag-tisdag 11-12 juni: Glasslass och Au pairernas avslutningsträff

Måndagen handlade allt om sötsaker, jag och Chrille åkte och shoppade massa glass på glasscaféet och jag bakade en hel drös med chokladbollar inför morgondagen. Bild nummer två är tagen från mitt fönster! 

 

 

 

Tisdagen var det dags för sista au pair-träffen. Själva träffen var supermysig. Alla hade med något från sitt land, och vi var ett helt gäng där. Ukrainska pannkakor fyllda med champinjoner/kyckling och jordgubb/kvarg, albansk fruktdryck, ukrainsk Kwas-dryck, georgisk citronkaka, schweizisk chokladmousse och ost/skinka, marockanska pannkakor och vetegrynsbullar, mongoliska Huushuur (det enda jag kan det riktiga namnet på), tysk jordgubbsgratäng, svenska kanelbullar och chokladbollar, samt mat från Albanien, Indonesien, Frankrike, jag vet inte vad som var vad men det bjöds på smörkex, skinkpaj, hårda chokladkakor, kakor med ost på, och, sist men inte minst, små degknyten med ost i. 

 

 

 

Däremot var det tufft att säga hejdå till allihopa i slutet. Den ena efter den andra droppade iväg, någon måste på språkkurs och någon måste hem och jobba. Vissa kändes okej att säga hejdå till medan vissa avsked verkligen tog på en. Dulmaa till exempel, urgulliga hon som är en fett bra förebild och lätt den mognaste av oss alla, hon kommer åka tillbaka till Mongoliet och antagligen stanna där. Jag tycker så mycket om henne och ville verkligen inte säga hejdå. De som stannar här kommer jag ju antagligen inte heller se så mycket mer av, men det känns ändå på något sätt tryggare att veta att de är här och inte 800 mil bort. Men sånt är livet! Jag är glad att jag träffat dem, lärt mig om deras länder, och vet att om det väl blir klart med besök så är alla välkomna till alla. 

 

 

Efter träffen följde jag och Emma med Clara till hennes dansundervisning. Det var skitkul. Typen som ledde dem hade världens största smile och rörde sig smidigt som en ko på kosläpp. Jag stirrade fascinerat på bara honom i 40 minuter i sträck, innan jag blev tvungen att få till bussen. Skön dag! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas