ellenskoldberg

Onsdag-torsdag 13-14 juni: Städning och shopping

Onsdag var som vanligt städdagen. Som belöning åkte jag sedan till frisören. På eftermiddagen blåste vi massa såpbubblor, och på kvällen fick jag en härlig gitarrkonsert à la Kathrin & Chrille. 

Idag torsdag har jag ägnat dels åt en massa springande, och dels åt en jättemegamassa inköp av sådant som är bristvara eller svindyrt i Sverige. Varning för spoiler / uppmaning att glömma vad ni läst, det jag handlade ihop var 12 paket pasta från vår lilla stads egna tillverkning, nötter från Kassel och en hel del choklad som jag kommer kasta på alla som fyllt år eller som gör något snällt och förtjänar en present. Det var det jag menade med bristvara i Sverige. Med svindyrt menar jag vissa sorters drycker som bara vuxna får dricka, och även om jag nu faktiskt är 20 så köper jag hellre här där priset är mycket lägre. Därmed är jag utrustad för fest de nästkommande tre åren skulle jag tippa på. 

 

På eftermiddagen var Chrille hos en dagiskompis, och jag var hur fri som helst. Att bara kunna sätta sig och chilla utan att någon är där... Det är skönt det med emellanåt. 

 

Senare på kvällen var han däremot hemma, och Kathrin hade konsert så vi var bara vi två (Max är i Indien). Vi tog en mysig Chrille-Ellen-kväll med pannkakor till middag och ett par traktorvideos. 

 

 

Övrig uppdatering: Våra hönor tar med jämna mellanrum semester ute på gräset eller i häcken. Vi har nu alla sett varsin flyende höna, och diverse grannar har också medverkat. Detta i kombination med att hönorna inte fattar att de ska lägga ägg inomhus gav dem tre dagars husarrest. "Gud, vad skönt det var med de andra hönorna", som Kathrin uttryckte det. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas